Geschiedenis van Le Bonheur
     
Vanaf het moment dat ik met mijn gezin het voormalige pand van bakker Geluk in Geersdijk betrok, heb ik het idee opgevat om een winkeltje te beginnen. Het oude bakkerswinkeltje is nog in oorspronkelijke staat in onze woning aanwezig, inclusief de oude oven. Bakker Geluk verkocht naast zijn brood ook klompen, levensmiddelen en snoepjes aan de inwoners van Geersdijk.

 

Ik vond het leuk om het winkeltje te heropenen, en wel onder de naam “Le Bonheur” (het geluk). We hebben het pand aan de kant van de winkel, gerestaureerd en teruggebracht in de staat zoals die rond 1900  was. Samen met een ouderwets werkende aannemer hebben we oude foto’s met een loep bekeken en alles wat niet meer in de goede staat was weer op dezelfde manier hersteld. De winkelpui was in de jaren 50  van hout veranderd in tegeltjes, dit hebben we weer terug in hout gebracht.

 

 
Ik ben gaan bedenken wat fijn zou zijn te verkopen voor het dorp, en ben  voor mezelf nagegaan wat ik mis aan winkels. Ik ben zodoende begonnen met een winkeltje in brood, thee, koffie, wijn,  en alles wat daarbij hoort en natuurlijk ouderwets oud Hollands snoepgoed voor de kinderen.

Het brood dat ik verkoop is gedeeltelijk biologisch en laat ik komen van een bakker uit Vlissingen. De klant kan wekelijks op bestelling kiezen uit een groot assortiment , daarnaast heb ik op zaterdag nog extra bolussen en andere koeken in de winkel liggen voor losse verkoop. Het meel van het brood is afkomstig van de biologische boer Kees Steendijk hier op het eiland Noord-Beveland. De wijn halen we zelf bij zeer goede wijnboeren in Frankrijk en we willen dan ook proeverijen gaan houden, zowel voor de wijn als ook voor de thee. Daarnaast heb ik nog ansichtkaarten en wat leuke, niet al te dure, cadeauartikelen voor groot en klein.

Het brood, thee, koffie,wijn, snoepgoed etc. verkoop ik in een nostalgische sfeer, zodoende is het winkeltje in ere hersteld.